...
DRAPSTRUET: Inne på legevakta i Lillestrøm falt ordene som retten mente var klare drapstrusler. 20-åringen reagerte på at kjæresten ble sydd og ikke stiftet etter en kuttskade. FOTO: ROAR GRØNSTAD

Truet med å skyte de ansatte på legevakta

LILLESTRØM: Da kjærestens kutt ble sydd og ikke stiftet, drapstruet 20-åringen sykepleierne. Han mente at det å sy var for dårlig behandling, da det ville gi arr.

Espen Bolstad
Espen Bolstad Profil E-post
Publisert 16.05.2012 kl 13:34 Oppdatert 16.05.2012 kl 18:36

Tips en venn på e-post:En 20 år gammel mann fra Lørenskog er i Nedre Romerike tingrett dømt for flere tilfeller av drapstrusler – på samme kveld.

11. november i fjor, etter en krangel, kuttet 20-åringens kjæreste seg på et bilde ved et uhell. Hun reiste på legevakta i Lillestrøm der hun fikk sydd tre sting i den ene hånda.

Det var da 20-åringen kom syklende etter han reagerte på at kjæresten var sydd, og ikke stiftet – fordi hun ville få arr.

Pekte med to pekefingre

I retten forklarte 20-åringen at han klagde og diskuterte med de ansatte ved legevakten og behandlingen hun hadde fått.

– Han har stilt noen spørsmål om behandlingen hun fikk. Så ble han litt amper, han angrer i ettertid på at han ble sint, forteller 20-åringens forsvarer, Cato Johannesen.

Sykepleierne har i politianmeldelsen beskrevet at 20-åringen pekte på flere av de ansatte med to fingre og at de er helt sikker på at tiltalte også sa at han «skulle skyte dem».

– Han forklarer at han aldri har sagt at han skulle skyte dem, opplyser Johannesen og forteller at hans klient nektet straffskyld for drapstruslene.

Ble trodd av retten

Sykepleierne ble trodd av retten som legger til grunn at den tiltalte mannen handlet med forsett da han truet med å skyte de ansatte.

Retten tror imidlertid ikke at dette var trusler 20-åringen vurderte å gjennomføre, men peker på at truslene skapte en alvorlig frykt hos de ansatte, som senere fulgte hverandre til bilene da de skulle hjem.

«Pekingen med to fingre kan etter rettens syn vanskelig forstås på noen annen måte enn en etterligning av et skytevåpen. Retten er videre overbevist om at tiltalte brukte ordene "jeg skal skyte dere" overfor de ansatte ved legevakten.», heter det i dommen.

Tidligere samme kveld ringte den tiltalte 20-åringen opp kjærestens bror og mor. Til begge skal han ha kommet med drapstrusler. Disse har han erkjent og også domfelt for.

Usikkert om dommen ankes

Tingretten har dømt 20-åringen til betinget fengsel i 60 dager. Ifølge forsvarer Cato Johannesen er det usikkert om 20-åringen vil anke dommen.

– Dommen falt for to dager siden, så vi har ikke fått snakket om det ennå, forteller johannesen.

I tillegg til de tre tilfellene av drapstrusler ble 20-åringen dømt for et tilfelle av vold og trusler mot en politimann i Oslo.

På forsiden nå


...

Henla bildrapssak for fire – romeriking fortsatt siktet

Halvor Sva (64) ble påkjørt i Ullernvegen lørdag 30. oktober 2012 og døde av skadene. Nå har politiet henlagt saken mot fire av de seks opprinnelige siktede i saken, men opprettholder siktelsen mot en 33 år gammel nesbu.

...

– Bilførerne må se oss

En dødsulykke og andre alvorlige ulykker har sørget for en dyster sesongstart for MC-folket på Romerike. Nå intensiverer MC-entusiastene kampen for å bli bedre sett i trafikken.

...

Derfor fjerner du Facebook-venner

Særlig to ting får det til å renne over for folk flest.

...

Øker P-prisene i sentrum

Vi står parkert for lenge i sentrum. Det vil Skedsmo parkering nå sette en stopper for.