...
BLOMSTERPIKER: Benedicte Serigstad og Sigurros Hymer fra Vea ? Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører har jobbet lenge for å gjøre skolens stand på hagemessa så innbydende som mulig. ALLE FOTO: MARIA SCHILLER TØNNESSEN

Vill og vakker

LILLESTRØM: To ganske så forskjellige interesser fyller varemessa denne helgen.

Maria Schiller Tønnessen
Maria Schiller Tønnessen Profil E-post
Publisert 12.04.2012 kl 22:00 Oppdatert 13.04.2012 kl 11:07

Tips en venn på e-post:


...
FLUEFISKE: Du kan prøve deg på fluekast på vannmatta som er rigget opp inne på varemessa. Det gjorde Espen Myhre og Arild Blomfeldt. Foto: Maria Schiller Tønnessen

Denne helgen arrangeres det både villmarksmesse og hagemesse side om side på varemessa i Lillestrøm.

– Denne har vi jobbet med i to dager, forteller Benedicte Serigstad, og viser fram den gedigne blomsterdekorasjonen hun har laget sammen med klassevenninnen Sigurros Hymer og resten av klassen ved Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører.

De to blivende blomsterdekoratørene betrakter oppsatsen, og er begge skjønt enige om at de kan si seg fornøyde med resultatet.

– Den er satt sammen av blant annet gåsunger, orkideer og nelliker. Det utgjør en fin fargekombinasjon, forteller Sigurros.

Fra i dag skal de to stå ved skolens stand for å forsøke å hanke inn nye elever, og å vise de besøkende hvor mye vakkert man kan gjøre med blomster.

Test kasteformen

I nabohallen står Espen Myhre og Arild Blomfeldt. Espen har en fluestang i hånda, og han gjør seg klar til å kaste bortover den mange meter lange vannmatta som er satt opp nettopp for at publikum ska få teste ut det å kaste med flue.

– Alle kan bli gode på dette, men det krever en spesiell teknikk, forteller Espen, som i tillegg til å ha fluefiske som hobby, også jobber innenfor feltet.

Denne helgen står han på stand for den skjettenbaserte bedriften Guideline.

– Vi ønsker å få ungdommen til å se hvor fantastisk det kan være å komme seg ut i naturen, sier han.

Noe for alle

Du trenger ikke være jeger, fisker eller ha spesielt grønne fingre for å finne noe av interesse på varemessa denne helga.

Det første som møter deg når du nærmer deg messebygget er rundt 70 alpakkaer. På lørdag skal disse stilles ut inne på varemessa.

I tillegg til å se på de underlige dyrene, kan du skyte med laserpistol, se på ulike hunderaser, og vandre rundt i utstillingshagene som er satt opp for anledningen.

Her blir det nok av inspirasjon å hente, enten du vil på jakt, fikse i hagen eller bare oppleve noe nytt.

På forsiden nå


Kjørte i 150 km/t – tatt av sivil politibil

Den 21 år gamle kvinnelige sjåføren fra Oslo ble målt til 150 km/t over fire kilometer av den sivile politibilen.

...

1.000 soldater til Sessvollmoen

Snaut 1.000 soldater skal ha base på Sessvollmoen og sørge for transport og logistikk når Nato-øvelsen Noble Ledger går av stabelen i september.

...

Du risikerer å ikke få avisen onsdag

Over tusen avisbud går ut i streik dersom det innen midnatt natt til onsdag ikke blir enighet mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

Akkurat nå!

...

Dement 80-åring funnet etter 9 timer

Den 80 år gamle mannen ble funnet i god behold etter å ha vært savnet i ni timer.