...
Henning Warloe trekker seg fra alle verv. Foto: Terje Pedersen, ANB

Stortingspolitiker narkotatt etter razzia fra politiet på Romerike

JESSHEIM: Trekker seg fra alle verv i Høyre, men blir sittende på Stortinget.

Publisert 06.03.2012 kl 21:31 Oppdatert 07.03.2012 kl 07:01

Tips en venn på e-post:

Tidligere tirsdag skrev Romerikes Blad om at Romerike politidistrikt er i ferd med å rulle opp et større narkotikanettverk. Politiet har beslaglagt to kilo amfetamin og utelukker ikke flere pågripelser.

Nå er det klart at stortingsrepresentant Henning Warloe fra Høyre er siktet som følge av opprullingen av den samme saken.

– Jeg kan bekrefte at politiet på Romerike lørdag 3. mars pågrep en person som er stortingsrepresentant, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson til TV 2.

Totalt seks personer er pågrepet og varetektsfengslet i amfetaminsaken på Romerike. Tre av dem ble fengslet mandag. Henning Warloe er imidlertid ikke blant de fengslede der. Warloe er heller ikke siktet i dét konkrete sakskomplekset.

– Men det er amfetaminsaken som er inngang til saken stortingsrepresentanten er siktet i. Vi kom på sporet av leiligheten hans via amfetaminsaken, men stortingsrepresentantens forhold har ikke noe med amfetaminsaken å gjøre. Sakene har som sådan ikke noe med hverandre å gjøre, sier Kjustad Eriksson til Romerikes Blad.

– Hvilken rolle har Warloe hatt i saken?

– Det er en opplysning jeg ikke ønsker å gå inn på.

Razzia

Fredag utførte politiet – etter bistand fra Stortingets sikkerhetsvakter – en razzia i Warloes stortingsleilighet. Inne i leiligheten ble det funnet et hvitt pulver som politiet mener er narkotika.

Lørdag ble warloe pågrepet.

– Han ble pågrepet, avhørt og løslatt samme dag. Det ble funnet en mindre mengde med narkotika, men han er kun siktet etter første ledd. Det er tatt beslag i stoffet, og sendt til analyse hos Kripos, sier Eriksson.

Selv benekter Warloe å ha noe kjennskap til narkotikaen som er funnet i leiligheten.

I politiavhør har han forklart at en bekjent disponerte leiligheten han hadde fått tildelt fra Stortinget.

– Han hadde ikke vært i leiligheten på en stund. En bekjent av han har hatt tilgang til leiligheten, og han er av den oppfatning at denne bekjente må svare for dette. Selv er han helt ukjent med det politiet har funnet, sier sier Warloes advokat Erling Lyngtveit til TV 2.

Blir sittende på Stortinget

Warloe skal samtidig ha erkjent at han tidligere har brukt et narkotisk stoff. Nå har han frasagt seg alle verv i Høyre som følge av saken. Han blir imidlertid sittende på Stortinget ut perioden, da det ikke er mulig å trekke seg fra det folkevalgte vervet.

– Partiledelsen har gitt klar beskjed om at vi mener han ikke bør søke renominasjon til Stortinget, basert på det vi nå vet, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Henning Warloe er 50 år. Han har tidligere vært byråd for finans, kultur og næring i Bergen. Han har fram til nå vært nestleder i Hordaland Høyre og sitter i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

På forsiden nå


Akkurat nå!

Bussjåfør i rute tatt for fyllekjøring

Et tips førte til at politiet valgte å kontrollere en bussjåfør i rute fra Gardermoen til Jessheim. Sjåføren hadde en promille på over 0.5.

...

Slik er nysatsingen på Sundbytunet

De nye driverne på Sundbytunet satser på et bakeri med særpreg og en restaurant med lokalinspirert mat. Målet er å åpne dørene før helga.

...

Slik trimmet Tone vekk depresjonen

Da dagene var som mørkest og Tone Merete Klavenes (38) gikk med selvmordstanker, begynte hun å løpe i skogen. Resultatet sjokkerer henne selv og omgivelsene.

Denne uka får disse nytt postnummer

Fra denne uka endres flere postboksnummer i vårt distrikt.