...
STERKE OPPLEVELSER: Hjelpekorpset fra Eidsvoll og Hurdal Røde Kors møtte de pårørendes frustrasjon og sorg på nært hold natt til lørdag. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX

– Det var helt jævlig

SUNDVOLLEN: Den garvede ambulansearbeideren Kim Ankersten ble sterkt beveget av scenene på Hotell Sundvollen.

Øyvind Bosnes Engen E-post
Publisert 23.07.2011 kl 16:58 Oppdatert 23.07.2011 kl 17:37

Tips en venn på e-post:


...
BISTO KRISETEAMET: Kim Ankersten og hans hjelpekorps bisto kriseteamet på Sundvolden hotell.

Hjelpekorpset i Eidsvoll og Hurdal Røde Kors bisto natt til lørdag den lokale krisegruppa som tok imot pårørende på Sundvolden hotell med et mannskap på ni personer. Korpsleder Kim Ankersten har jobbet i ambulansetjenesten siden 1990, men ble likevel sterkt beveget av stemningen som rådet på hotellet.

– Når politiet forteller at det er over 80 døde, og de pårørende sitter der. Jeg klarer ikke beskrive stemningen som var i det rommet. Det var helt jævlig, sier Ankersten.

Søkebistand avblåst grunnet bombefare

Hjelpekorpset fra Eidsvoll og Hurdal hadde ansvaret for å ta imot og registrere overlevende og pårørende som kom til hotellet. Noen ble sendt videre til psykolog, prest eller annet profesjonelt mannskap, mens andre fikk trøst og omsorg fra hjelpekorpsets egne medlemmer.

– Hvis vi så noen som gråt, satte vi oss ned ved siden av dem og bare pratet, sier Ankersten.

Opprinnelig var det planlagt at mannskaper fra Røde Kors skulle bistå politiet i søk på Utøya i natt, men da det ble kjent at det kunne være eksplosiver på øya, tok politiet seg av søkejobben på egenhånd.

18-åringer i hjelpekorpset

– Jeg er kjempestolt av gjengen min. De yngste i hjelpekorpset var 18 år gamle. De var vanvittig flinke med ungdom på egen alder, sier Ankersten.

Medlemmene i hjelpekorpset skal i løpet av de nærmeste dagene få oppfølging, og tilbys hjelp dersom de har fått traumer etter oppholdet.

På forsiden nå


Denne familien pynter huset med over 25.000 lys

Folk kommer langveisfra for å se på det julepyntede huset til familien Pencov. De har brukt to måneder på å lyssette huset og hagen.

Her er det ikke enkelt å se hva som er fartsgrensen

Skiltene som viser fartsgrensen i Rælingstunnelen er beksvarte. Noen av dem skal faktisk også være det.