...
FÆRRE NYNAZISTER: Tidligere leder i SOS Rasisme i Lørenskog, Ola Melbye Pettersen. FOTO: KAY STENSHJEMMET

– Ingen vekst i nynazismen

LILLESTRØM: – For at nynazisme skal ha noen vekst, må det være noen som fører an. Det er det etter hva jeg vet ikke på Romerike i dag.

Publisert 16.09.2008 kl 13:37 Oppdatert 16.09.2008 kl 21:05

Tips en venn på e-post:


...

Del denne saken med andre!


Det mener tidligere leder i SOS Rasisme i Lørenskog, Ola Melbye Pettersen.

– På Romerike er det bare en liten kjerne med nynazistiske synspunkter. Etter hva jeg vet dreier det seg om et fåtall personer som kan begå voldshandlinger som de vi opplevde i helgen i Oslo. Vi har ikke belegg for å si at det er noen økt aktivitet i dette miljøet, sier Pettersen.

To brødre fra Sørum er blant dem som nå er siktet for grov vold mot en 48-åring på Mortensrud.

Politiet mener de to deltok i voldsepisoden ved å påføre 48-åringen store skader ved slag og spark. Fornærmede ble innlagt på sykehus.

Færre på Romerike

– Dette er den groveste voldsepisoden vi har sett på lenge og det er heldigvis ikke ofte vi opplever noe liknende. Men nynazisme og rasisme er avhengig av ledere og det kan være nok til å endre utviklingen i negativ retning at en tidligere aktiv person flytter tilbake til Romerike. Vi hadde tidligere en gruppe som kalte seg Nasjonal Ungdom og som var svært avhengig av en kar fra Nes. Denne personer er dømt for forskjellige forhold flere ganger og det har etter hvert blitt stille rundt gruppen.

Også de få tilhengerne av Vigrid, som blant holdt seremonier på Raknehaugen i Ullensaker, har forsvunnet.

Det har kort og godt vært en nedgang i nynazismen på Romerike, sier Ola Melbye Pettersen.

Liten aktivitet

Fungerende pressetalsmann Martin Bensen i Politiets Sikkerhetstjeneste i Oslo er enig med Melbye Pettersen i at det nå er liten aktivitet i Høyre-ekstremistenes virksomhet.

– Vi uttaler oss aldri om bestemte regioner og distrikter i slike saker, men bare på landsbasis, sier Bensen.

– Men vi har ikke registrert noen økt aktivitet det siste halve året, tvert imot. Interessen i slike grupper går opp og ned og er ofte knyttet til en liten indre kjerne. Vi har god oversikt og vet at interessen nå ligger langt nede, sier Bensen.

På forsiden nå


...

– Kommer de hit med slike pass forstår vi at kriminalitet er formålet

To menn i 20- og 40-årene er utvist fra Norge i fem år, etter at de møtte opp hos Skatt Øst med falske pass.

...

Unni og Ari stiller ut

Unni Askeland og Ari Behn stiller ut sammen på Soli Brug i Østfold.

...

Støas suksess med stjernene

Standup-kveld utsolgt. Forestillinger med Riksteatret utsolgt. Konserter utsolgt. Internasjonale stjerner som 10CC banker på. Kulturhuslederen i Ullensaker synes høsten har vært fin. – Jæsklig fin.

Opprettholder siktelsen mot idrettsutøver

Politiet på Romerike opprettholder siktelsen mot idrettsutøveren som for to uker siden ble siktet etter den såkalte familievoldsparagrafen for antatt vold mot sin tidligere samboer.