Hund bet hund – eieren ble dømt

SØRUM:Da en amerikansk staffordshirehund bet og skadet en dvergpuddel, ble eieren ilagt 1.000 kroner i bot. Men mannen vedtok ikke og dermed endte saken i retten, som nå har dømt Sørum-mannen til å betale både bot og erstatning.

Knut A. N.
Knut A. Nadheim Profil E-post
Publisert 09.08.2006 kl 22:00 Oppdatert 09.08.2006 kl 07:09

Tips en venn på e-post:I Nedre Romerike tingrett hadde den 40 år gamle hundeeieren endret oppfatning og han vedgikk nå at det var hans hund som hadde bitt puddelen. Også tidligere har staffordshireren bitt dvergpuddelen og retten kom til at tiltalte på denne bakgrunn hadde et særlig ansvar for å sørge for at dette ikke gjentok seg.

Det framkom under hovedforhandlingen at 40-åringen ikke hadde sørget for å sikre hunden sin slik at den

ikke skulle skade andre. Retten utelukket at det var andre hunder som kunne stått bak bittet. Dvergpuddelen måtte til dyrlege etter angrepet og eieren fikk en regning på 435 kroner for behandling og medisiner.

Lavere straff

Tingretten anfører at en tusenlapp i bot er en mildere reaksjon enn det som har vært vanlig i slike saker. I en lagmannsrettsdom fra januar i fjor ble eieren av en schæfer ilagt 5.000 kroner i bot etter at hunden hand bet en terrier.

I skjerpende retning finner også retten kunne legge en viss vekt på at tiltaltes hund er av en rase som ligner mye på pitbul, slik at den oppleves som truende. Det har også tidligere vært en del episoder med denne hunden som naboen har klaget på.

Tiltalte er også domfelt en rekke ganger tidligere, med dette ble tillagt mindre vekt siden det dreier seg om andre forhold. I formildende vekt ble tatt hensyn til at det i dag ikke er noe å utsette på sikringen av hunden, noe også naboen har bekreftet. Skadene som fornærmedes hund fikk er også leget.

I tillegg til boten må 40-åringen også dekke veterinærregningen.

På forsiden nå


Endte E6-ferden i buskene

En mann i 20-åra er fratatt førerkortet og siktet for uaktsom kjøring etter en utforkjøring på E6 seint Skjærtorsdag kveld.

– Jeg skjønner ikke hvorfor han begynte å snakke om gull

Magnus Haglund skjønner ikke hvorfor Brann-trener og landsmann Rikard Norling snakket om gull før seriestart. LSK-treneren mener gullprat var tullprat.

...

Fant kjærligheten i supporterkrigen

Mandag blir det kniving i heimen når Brann og Lillestrøm møtes på Brann Stadion.

Plutselig ble det å ringe kommunen fantastisk underholdning

– At jula varer helt til påske er det ingen tvil om i Rælingen, sier ordfører Øyvind Sand. Hør den elleville telefonsvareren til Rælingen kommune øverst i denne artikkelen.