Sekunder fra døden

Sjåføren i betongbilen som raste gjennom skrenserekkverket og ned på togskinnene på Fetsund, reddet seg ut bare sekunder før toget dundret inn i kjøretøyet. Riksvei 172 vil forbli stengt idag mellom Fetsund og Sørumsand ved Svingen stasjon, grunnet opprydning. Toglinjen er stengt mellom Lillestrøm og Sørumsand. Informasjon om avganger og rutetider.
Knut A. N.
Knut A. Nadheim Profil E-post
Publisert 12.02.2002 kl 07:00 Oppdatert 09.11.2003 kl 15:47

Tips en venn på e-post:

Lokaltoget fra Årnes til Skøyen hadde et femtitall passasjerer i vognene da det kolliderte med den tunge betongbilen, rett før holdeplassen ved Svingen langs riksvei 173 på Roven. Bilen ble skjøvet 70 meter langs skinnegangen. Lokomotivvogna på toget sporet helt av og ble til slutt stående oppe i kanten over jernbanesporet.

Ulykken ble meldt rett etter klokka 15.00 og både ambulansesentralen, politiet og brannvesenet rykket ut med alt disponibelt mannskap. Det viste seg etter hvert at de materielle skadene var de desidert største.

15 til sykehus
- 15 passasjerer ble kjørt til Lillestrøm sykehus og til Akershus for nærmere legesjekk. Flere av disse har bedt om bistand for sjokk og psykiske plager som følge av ulykken, sier lensmannsfullmektig Christian Christiansen til Romerikes Blad.

- Vi har registrert ett beinbrudd og noen slag- og støtskader.

Fysisk uskadd
- Hvordan står det til med sjåføren på betongbilen?
- Han er fysisk uskadd, men har selvsagt en meget dramatisk opplevelse bak seg.
Mannen, som jobber for et betongstøpefirma på et industriområde på Fetsund, kom kjørende ned Varåsvingene, da han mistet kontrollen over bilen. Kjøretøyet gikk rett gjennom skrenserekkverket og landet på togskinnene.

Sparket ut ruta
Så langt har sjåføren forklart at ingen av bildørene lot seg åpne og at han kunne se toget nærme seg i det fjerne. Jernbanestrekningen går i en lang, slakk sving, og togføreren hadde ingen muligheter til å stanse i tide. Sjåføren berget livet ved å sparke ut frontruta og kaste seg ut.
Bare noen sekunder senere var kollisjonen et faktum.
Selv om føreren av bilen var tilsynelatende uskadd, ville helsepersonalet likevel ha ham med inn sykehuset til en nærmere kontroll. Togføreren fikk noen mindre slagskader i sammenstøtet, mens konduktøren kom uskadd fra det hele.

Hjem til familien
- Når begynner politiet avhørene av de involverte?
- Vi skal ta opp de første forklaringene allerede tirsdag. Hvor mange som blir avhørt, er foreløpig ikke avgjort, sier Christiansen.
Betongbilsjåføren, som er en mann fra Skedsmo i 30-årene, kunne i går kveld reise hjem til familien.

På forsiden nå


...

Kvinne og mann slått og sparket til blods i hotell-garderobe

Tips oss: Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Politiet jakter en ukjent gjerningsperson etter at en kvinne og en mann i 40-årene ble slått og sparket til blods.

Nytt influensavirus på vei

En god del av influensaviruset som er påvist den siste tiden ligner den vi har hatt i Norge de to siste vintrene. Men det har også dukket opp en variant som har endret seg i forhold til vaksineviruset.

Fem personer bortvist fra sentrum

Totalt fem personer ble bortvist fra Jessheim sentrum natt til lørdag, som følge av ordensforstyrrelser.

Sendt i fyllearresten etter krangling

To personer havnet i fyllearresten for ordensforstyrrelser, mens en person fikk overnatte i arresten fordi han ikke hørte på politiet.