"Dette foreslo vi for 15 år siden"

I går stekte de tre Ap-musketerene skikkelig valgflesk i form av et felles samarbeid om en friidrettsbane. Gunnar Pedersen sier velkommen etter.
Espen Solbakken E-post
Publisert 12.09.2003 kl 22:00 Oppdatert 12.09.2003 kl 22:00

Tips en venn på e-post:


...
Lørenskog. Gunnar Pedersen, Lørenskog Friidrettslag.

Den mangeårige friidrettslederen i Lørenskog har registrert at idretten er blitt satt på dagsordenen under denne valgkampen.

Men tankene om å sentralisere friidretten på Romerike, slik Ap-trioen Andreas Hamnes, Terje Granerud og Åge Tovan foreslo i går, er ikke akkurat splitter nye.

– Dette foreslo vi for 15 år siden. Men det er godt å se at politikerne endelig tar tak i de store problemene friidretten har, sier Pedersen.

På banen

Nå har i alle fall Arbeiderpartiet kommet på banen. Og selv om den nye friidrettsplanene i miljøet ikke akkurat blir betegnet som en tjuvstart, merker Pedersen seg partiets idretts-utspill de siste dagene.

– Jeg ringte til Åge Tovan etter han var i mediene og skrøt av hva han hadde fått til på Rolvsrud. Jeg spurte ham om hva han har gjort for friidretten. Jeg er glad for responsen jeg fikk i form av gårsdagens utspill.

Byggestart 2005

Hvis tankene realiseres, håper Pedersen at planene settes i live i 2005.

– Men først må vi settes oss ned og bli enige om hvor anlegget skal ligge. Personlig synes jeg Marikollen blir for lite sentralt. Opprinnelig ønsket vi oss Strømmen stadion, men det er nå uaktuelt på grunn av kunstgressutbyggingen. Hvis planene om utbyggingen av Nordlimyra (Lørenskog; journ. adm.) blir realisert, og ikke ødelagt av flomfare, synes jeg det ville vært et godt alternativ, mener Lørenskog-lederen.

Nå håper han på et godt samarbeid med politikerne.

– De kjenner veiene inn i departementet. Vi må spille på lag med politikerne.

Jubler

Også i friidrettsmiljøet på Strømmen jubler man over planene om ny friidrettsbane. Leder Hans Petter Gustafson fikk nyheten av RB-sporten, og slapp jubelen løs.

– Dette høres kjempebra ut. Nå håper vi på et anlegg bare for friidretten. Man kan som sagt ikke drive kastøvelser på en kunstgressbane. Jeg synes Slorabanen, like ved Strømmen stasjon, er et godt forslag. Nordlimyra er også helt greit for Strømmen Friidrett. Marikollen blir imidlertid for lite tilgjengelig, mener han.

Også Gustafson legger vekt på at det nå må samarbeides.

– Her må alle trekke samme vei. Ideen om et interkommunalt friidrettsanlegg er nok ikke av den nyeste dato, men den er like god for det.

På forsiden nå


...

Punget ut for prostataoperasjon

Da Roar Vangen (57) fikk diagnosen prostatakreft, dro han til Tyskland. Han ville ikke ta sjansen på å impotens og inkontinens.

...

Her sto flere titalls mennesker i kø for å få med seg supersalget

Black Friday er i gang. Lenge før butikken åpnet fredag morgen sto flere mennesker i kø for å få med seg tilbudene på Elkøp Megastore i Lørenskog. Førstemann i køen tok første buss for å rekke salget.

– Smuglet sprit, øl og vin

Tidlig fredag morgen pågrep politiet to personer for smugling.

Akkurat nå!

Alarmen gikk i våpenbutikk – stor politiaksjon i natt

Tips oss: Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Politiet gjennomsøkte våpenbutikken Magne Landerø i Lillestrøm etter at alarmen i butikken gikk ved midnatt natt til fredag.