...
Foto: BEN NELMS

NHL-proff til Lørenskog

Signerte sent i torsdag kveld.

Per Morten Sødal
Per Morten Sødal Profil E-post
Publisert 15.11.2012 kl 22:54 Oppdatert 16.11.2012 kl 00:44

Tips en venn på e-post:Lørenskog signerte NHL-backen Mike Weber (24) sent torsdag kveld. Amerikaneren har tre sesonger og 132 kamper for Buffalo Sabres i verdens beste ishockeyliga.

Weber ankommer Lørenskog lørdag og man håper at han spiller hjemmekampen mot Rosenborg torsdag.

Samtalene med backen har pågått en god stund. Buffalo-spilleren har mange kamper i AHL, en liga hans nye lagkamerater James Sixsmith, Wacey Rabbit, Kenny Corupe og Wes Cunningham også har erfaring fra.

– Mike har på mange måter vært et førstevalg for oss, selv om det også har vært andre alternativer. Han blir ikke veldig dyr for oss. Han har ønsket å vente med å signere en stund, men nå ser det ut som lockouten blir langvarig. Nå kommer han, sier sportssjef Atle Olsen til Romerikes Blad.

– Kraftplugg

24-åringen har et lønnstak på 950.000 dollar, som er relativt beskjedent i NHL-målestokk. Den lønnen vil han selvfølgelig ikke få i Lørenskog. Kostnaden vil i all hovedsak ligge i spillerens forsikring.

Weber er en typisk defensiv back, som var det både sportssjefen og trener David Livingston sa de ønsket da de sist fikk spørsmål om NHL-spillere.

Olsen vil heller ikke utelukke at det kommer flere.

– Nå får vi se det litt an, men vi er veldig glade for å ha Mike her. Han er en «sheriff» i egen sone.

Fjerde NHL-spiller

Weber kan sammenliknes litt med Deryk Engelland som i oktober skrev under for Rosenborg. 24-åringen er 189 centimeter høy og veier 90 kilo.

– Jeg tror nok Mike er hakket vassere. Det er veldig morsomt at vi kan få en slik profil til klubben.

Webers fysikk har selv verdens beste spillere fått merke. I februar i år la han Anaheims Ryan Getzlaf i isen etter litt håndgemeng.

Deryk Engelland og Jack Skille, også han i Rosenborg, er foreløpig de eneste NHL-spillerne i Norge. I tillegg til Weber skal også Lillehammer være nære å hente en spiller fra samme liga.

Weber blir imidlertid ikke den første med NHL-erfaring i Lørenskog. Tidligere sesonger har Ian MacNeil, Dan LaCouture og Andy Delmore akslet LIK-drakta. Dette er imidlertid første gang klubben henter en rett fra ligaen.

– Olsson nærmere

Lørenskog har dermed åtte utlendinger i stallen, men får bare bruke sju om gangen.

– Det er ikke opp til meg å bestemme hvem som må på tribunen. Men vi har vel knapt spilt med full kvote denne sesongen, på grunn av sykdom og skader. I tillegg regner jeg med at Jonas Olsson får norsk pass i løpet av veldig kort tid, sier Olsen.

Hvor lenge Lørenskog får beholde Weber er mer usikkert. Før helgen var man svært optimistiske i forhold til å få løst konflikten mellom NHL-spillerne og -eierne. Men nå ser det hele mer låst ut enn noen gang.

NB: Lørenskog slo Frisk Asker 6-2 torsdag kveld. Les mer om den kampen i fredagens papiravis.

På forsiden nå


...

– Disse boligene forsøpler bomiljøet

De kalles herskapelige boliger. Naboene på Skjetten kaller det herskapelig forsøpling når de bygges i bitte små eplehager, stjeler sollys og forringer bokvalitet.

– Det var mer enn kaldt nok

Vegard Skjefstad fra Nannestad tok utfordringen til nye vannmengder.

...

Underskudd på over 40 millioner

Institutt for Energiteknikk (IFE) kan se tilbake på sitt dårligste år noensinne.

Har skrevet bok om tapet av datteren

...

Sara Christiane Holmedahl Sandsmarks far har skrevet bok om tragedien.