Enige om Lillestrøm

LILLESTRØM:Friidrettsklubbene er enige, kommunene er enige. Det betyr at det går mot et regionalt friidrettsanlegg på Lillestrøm stadion.

Per Kristian Torvik
Per Kristian Torvik Profil E-post
Publisert 08.06.2004 kl 22:00 Oppdatert 09.06.2004 kl 13:36

Tips en venn på e-post:


...
SNART SLUTT: Jørn Aaltvedt og Geir Martinsen i Minerva Friidrett (til høyre på bildet) håper det snart er slutt på at klubbens medlemmer på trene under kummerlige forhold ved Skedsmohallen. FOTO: ROAR GRØNSTAD

– Nå har jeg virkelig tro på at dette skal bli noe av, sier Geir Martinsen i Minerva Friidrett.

I den troen har han med seg Hans Petter Gustavsson i Strømmen og Gunnar Pettersen i Lørenskog.

– Vi håper arbeidet kan komme i gang neste år, slik at det hele står ferdig i 2006, sier Martinsen.

Det var et initiativ av ordførerkandidatene Terje Granerud (Rælingen), Åge Tovan (Lørenskog) og Andreas Hamnes (Skedsmo) (faksimile) før kommunevalget sist høst, som satte fart i planene om å gi friidretten et godt tilbud til trening og konkurranse.

Penger på bordet

I et møte i Skedsmo i går sa Lørenskogs ordfører Åge Tovan at kommunen er klar til å legge penger på bordet.

– Planene våre er at vi budsjetterer med 500.000 kroner i 2005 og tre millioner i 2006. Med de gode kreftene som nå er i gang, kan vi på Nedre Romerike få et moderne friidrettsanlegg med tribuner. Det kan kjempe om å få store stevner og for eksempel NM, sier Åge Tovan.

– Ingen vonde følelser for at Skedsmo stikker av med dette anlegget?

– Overhodet ikke. Dette er en seier for riktig interkommunalt samarbeid. De yngste talentene har muligheter til å drive på Rolvsrud. Når klubben vil til Lillestrøm, kan de bare fylle opp en minibuss og kjøre gjennom Rælingstunnelen. Her er det ikke avstander å snakke om.

Positiv

Skedsmos ordfører Andreas Hamnes var godt fornøyd med enigheten som hersker mellom alle involverte i saken – samtidig som han naturligvis liker at det er enighet om at den rette plassering er Lillestrøm stadion.

– Nå skal kulturadministrasjonene i kommunene arbeide fram et forslag til handlingsprogram. De holder også tett kontakt med friidretten. Jeg håper vi har et kostnadsoverslag med fordelingen av utgifter klart til budsjettbehandlingen til høsten, sier Andreas Hamnes.

På forsiden nå


...

Politiet rykket ut med væpnede styrker etter smell fra eksospotte

Frykten for at det var skudd naboene i Fet hadde hørt førte til full utrykning. Virkeligheten var harmløs.

...
Terningkast: 4

Essensen av lokal kulturproduksjon ...

ANMELDELSE

«Trollhalen», Instruktør, manus og musikk: Turid Lisbeth Nygård. Koreografi: Mariell Berg. Lyd og lys: Morten Breifjell og Ken Dahle. Musikere: Palle Wagnberg, Eirik Berg Svela, Mariuus Andrè Olsen, Lars Frank. Skedsmo samfunnshus. Spilles også lørdag og søndag.

Slaktet laget etter «liten» seier

(Lørenskog – Manglerud Star 2-1 e.f.). Lørenskog måtte ha overtid for å slå Manglerud Star i en kamp romerikingene var langt under pari. Det var treneren den første til å innrømme.

...

Egils tegning går verden rundt

Millioner verden over klikker på Egil Nyhus' vaksinetegning. – Snålt og veldig spennende, sier avistegneren fra Jessheim.