...
PULS-JAM: Regnet stoppet ikke jazz- og bluesjammen i Wergelandsgate. Fra venstre: Ken Erik Klaseie på bass, Oliver Getz på gitar, Ola Djupvik på trommer, Hans Henrik Grønsleth bak tangentene og Håkon Hammer på saksofon. Alle foto: Oda Tærud Westengen

Høy puls i Sundet

EIDSVOLL SENTRUM: Puls-festivalens siste dag kom med øsende regn, men kvelden ble suksess.

Oda Westengen E-post
Publisert 17.06.2012 kl 22:00 Oppdatert 17.06.2012 kl 12:14

Tips en venn på e-post:


...
DYR I GATA: - Se, den elsker meg, ler Susanne Schelderup Olsholt til mamma Ariane Schelderup. Fem spælsauer fra Hoel Vestre var å finne i Wergelandsgata lørdag.
...
NÆRMAT: Lørdag var det marked i gatene i Sundet. Lokale matprodusenter som birøkter Juul Melvold Minnesund fra Minnesund var på plass. Paul Kjellbakk og Reidun Kirste er imponert over utvalget.
...
DYR I GATA: ? Se, den elsker meg, ler Susanne Schelderup Olsholt til mamma Ariane Schelderup. Fem spælsauer fra Hoel Vestre var å finne i Wergelandsgate lørdag.
...
NÆRMAT: Lørdag var det marked i gatene i Sundet. Lokale matprodusenter som birøkter Juul Melvold Minnesund fra Minnesund var på plass. Paul Kjellbakk og Reidun Kirste er imponert over utvalget.
...
COUNTRY-PULS: Puls-festivalens trekkplaster gjorde susen. Bankplassen var fylt til trengsel da Hellbillies entret scenen. ALLE FOTO: ODA T. WESTENGEN

Puls-festivalen


Da Hellbillies gikk på scenen klokka 22.30, var bankplassen nesten tørr, og fylt til trengsel av feststemte Eidsvollinger.

– Nå var det altfor lenge siden vi har vært i Eidsvoll, sa vokalist Aslaug Haugen til jubel fra folkemengden

Storrengjøring

Stemningen var ikke helt den samme da regnet øste ned tidligere på dagen.

– Nå har vi i hvert fall fått vasket Sundet før festen i kveld, humrer Puls-general Rune Storsve.

Meteorologisk storrengjøring til tross – lørdag ettermiddag hadde folk funnet veien ned til Eidsvoll sentrum. Dermed var det noen å spille for i Wergelandsgate da seks unge musikere inntok et portrom med jazz- og bluesjam lørdag.

– De fleste av disse er nærmest faste Puls-musikere, forteller festivalgeneral Rune Storsve stolt.

– De ringte meg for å spørre om de kunne spille. Det varmer hjertet mitt.

Allsidig program

Årets Puls-festival er den niende i rekka og programmet har vært variert. Rune Storsve føler han har nok av høydepunkter å trekke fram.

– Torsdag hadde en fantastisk åpning med lokale kor og sangtalenter. Og så åpnet ordføreren Elvepromenaden. Fredag gjorde slagverksgruppa til kulturskolen en kjempeopptreden sammen med ungdommer fra Cornerstone. Og vi har hatt flere nye band som har gjort det råbra, foreller han.

– Egentlig kunne vi hatt en egen festival med bare lokale ungdommer, mener Storsve.

Må komme

Lørdag var det Torgdag i Wergelandsgate, som var gjort om til gågate for anledningen. Flere lokale matprodusenter hadde tatt turen med smakebiter og salgsartikler. I et av teltene var det også levende råvarer. Fem sauer fra Hoel Vestre var på plass som blikkfang for Eidsvoll Landbruksforening.

– De er så morsomme når de løper etter meg, sier Susanne Schelderup Olsholt. Både hun og mamma Ariane Schelderup synes Puls-festivalen er verdt et besøk. – Vi må jo komme når først skjer noe her i Sundet. Men vi hadde kommet noen timer tidligere hvis været hadde vært litt bedre.

Alle gjør litt

– Ja, når det først skjer noe her, så må eidsvollingene være til stede og bidra, og det er de, sier Rune Storsve. – Litt regnvær skremmer meg ikke. Når kvelden kommer blir det opphold, og folk strømmer på.

På forsiden nå


– 17-åringen var så full at hun måtte på sykehus

Flere mindreårige ungdommer satt ute og drakk.

Halloween-barn ble så skremt at de ringte politiet

En gutt med laserpenn gjorde at jentegjeng på knask eller knep-tur ringte politiet.

...

Gikk tur med hundene sine – gikk seg vill i tåka

To 18 år gamle jenter måtte ha hjelp av politiet for å komme seg ned fra Mistberget i Eidsvoll.

Gina er hekta på halloweenfeiring

Gravstøtter, skjeletter og et toalett fullt av blod. Hos Gina Karlsen bør barn med dårlig psyke på jakt etter godteri holde seg langt unna.