...
Foto: Varfjell, Fredrik

Skal minnes 22.juli-ofrene

Marit Larsen skal opptre på ettårsmarkering.

Publisert 12.06.2012 kl 14:55 Oppdatert 12.06.2012 kl 14:56

Tips en venn på e-post:Den 22. juli skal markeres med en minnekonsert på Rådhusplassen i Oslo.

Blant artistene som skal opptre er Lørenskog-artisten Marit Larsen.

Konserten vil være åpen for alle og sendes i tillegg direkte på tv.

Egne verk

Flere artister og forfattere skal framføre spesialskrevne verk til konserten som arrangeres på etteårsdagen etter massakren på Utøye og bomben i Regjeringskvartalet.

Haddy N’jie, som ledet minneseremonien etter den 22. juli i fjor, skal også lede minnekonserten.

– Sist, da vi arrangerte minneseremonien befant vi oss i det mørkeste mørke, sorgen var så rå for hele landet. Fortsatt er den rå for veldig mange, men samtidig tenker jeg at det nå også handler om at vi tør å se fremover. At vi er opptatt av håp samtidig som vi skal minnes de som ikke er her lenger. Og så handler det om å fortelle de som preges av dette hver dag at vi ikke glemmer, at de ikke er alene, sier N’Jie til NRK.no.

Lese tekster

I tillegg til Marit Larsen skal artister som deLillos, Karpe Diem, Mari Boine, Vinni og Halvdan Sivertsen opptre.

Karl Ove Knausgård, Åsne Seierstad og Frode Grytten skal lese nyskrevne tekster om 22. juli.

– Dette er artister som virkelig har følt veldig for å være med og bidra på sitt vis. Det har vært viktig for oss, og det ligger mye i at de selv har skrevet egne låter og tekster knyttet til dagen, sier prosjektleder Stig Karlsen i NRKs Underholdningsavdeling.

Det har lenge vært spekulasjoner om Bruce Springsteen skal opptre under konserten, men dette vil ikke NRK avkrefte eller bekrefte.

På forsiden nå


Akkurat nå!

Alarmen gikk i våpenbutikk – stor politiaksjon

Tips oss: Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Politiet gjennomsøker våpenbutikken Magne Landerø i Lillestrøm etter at alarmen i butikken gikk ved midnatt natt til fredag.

...

– Det vi ser nå er nok bare starten

Ekstreme tilbud skal lokke kundene til butikkene så tidlig som syv fredag morgen. Direktør Per Kristian Trøen fra Norges største kjøpesenter tror fenomenet ”Black Friday” vil klore seg fast som ny høytid for handleglade nordmenn.

...

Skiføret lar vente på seg

Det drysser snø flere steder på Østlandet og Romerike. Ifølge meteorologen vil det fortsette de neste dagene, men noe skiføre blir det ikke.