...
OVERVELDET: Hilde Kramer (f.h.) har utmerket seg tilstrekkelig til at juryen bestemte å gi ut en spesialpris i årets prisutdeling for barne- og ungdomsbøker i regi av Kulturdepartementet. Her sammen med Harald Rosenløw Eeg (litteraturprisen), kulturminister Anniken Huitfeldt, Ingvild H. Rishøi og Bendik Kaltenborn (bildebokprisen), Hilde Hagerup (fagbokprisen), Liv Eirill Evensen (debutantprisen), Kaia Linnea Dahle Nyhus (illustratørprisen), Jørn Roeim (oversetterprisen) og Inga H. Sætre (tegneserieprisen). Foto: Tom Gustavsen

Hedret med spesialpris

Illustratør Hilde Kramer fikk mandag ettermiddag Juryens spesialpris i Kulturdepartementets prisutdeling for barne- og ungdomsbøker.

Publisert 05.03.2012 kl 23:00 Oppdatert 05.03.2012 kl 18:23

Tips en venn på e-post:– Jeg har ligget våken flere netter på rad og lurt på hva jeg har gjort for å fortjene denne prisen, sier Hilde Kramer, illustratør, barnebokforfatter og kulturskolelærer fra Enebakkneset i Fet.

Mandag ettermiddag ble hun tildelt den svært høythengende Juryens spesialpris for sitt bidrag til å «gjøre bildeboksjangeren til en kunstopplevelse for barn».

Kulturminister Anniken Huitfeldt sto for utdelingen i Nasjonalbiblioteket.

Sjelden ære

Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomsbøker blitt delt ut årlig siden 1948, med stadig flere kategorier.

Spesialprisen er på 35.000 kroner, og en sjelden ære å få: Den er bare blitt delt ut sju ganger tidligere, og aldri til en illustratør.

– Norge har en skare av fantastisk dyktige illustratører, så dette er helt uvirkelig for meg. Men det er en stor glede, sa Kramer i sin takketale.

– Jeg har tenkt igjennom arbeidene mine for å finne ut hva som særtegner meg, og tror det må være pendlingen mellom kunst og håndverk og markedstenkning, sa hun videre.

Allsidig og fargerik

Ifølge juryen er Hilde Kramer en av Norges fremste og mest allsidige illustratører. Hun har illustrert en rekke bøker, særlig bildebøker for barn. Hun har også skrevet tekst til egne bøker og arbeidet med animasjonsfilm.

Kramer har utdannelse fra grafisk linje ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og kunstakademiet i Krakow i Polen. Hun har også studert kreativ kommunikasjon ved Høgskolen i Akershus og entreprenørskap i undervisning og ledelse ved Norges musikkhøgskole.

«Kramers illustrasjoner er preget av sikkert tegnerhåndverk, ofte sterke, rike farger samt svært varierte teknikker, både tegning, grafikk, maleri og datagrafikk», skriver juryen videre.

På forsiden nå


...

Disse bør du styre unna

Sjekk hvilke dekk du ikke bør bruke når det er vinter i Norge.

...

Avslørte feil hos mer enn halvparten av bedriftene

Skatt Øst har nylig gjennomført 258 kontroller av personallister hos bedrifter på Romerike. Over halvparten av virksomhetene hadde feil i listene, og en tredjedel hadde så alvorlige feil at det ble ilagt gebyr.

To E6-ulykker skapte lange køer i ettermiddagsrushet

To ulykker på kort tid skapte lange køer på E6.

...

Runar venter på LSK

Runar Kristinsson må snart gi KR Reykjavik svar på om han ønsker å bli i klubben. Men islendingen vil ha muligheten til å dra om et tilbud fra utlandet dukker opp.