...
Sami Khedira og Mesut Özil har vært med å slå Italia i et EM før. Foto: Markus Gillar, Getty Images/All Over Press/ANB

Vet hvordan Italia skal slås

Flere av spillerne spilte mot hverandre i U21-EM i 2009.

Publisert 27.06.2012 kl 09:18 Oppdatert 27.06.2012 kl 09:24

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


torsdag

28

juni

Tyskland - Italia 1 - 2

EM Sluttspill 2012 - torsdag 28. juni kl 20:45, Stadion Narodowy

Les kampreferat

Det er gjort mye ut av at Tyskland aldri har slått Italia i en turneringskamp, men fem av spillerne i Joachim Löws startoppstilling slo Italia i EM-semifinale for bare tre år siden.

Tyskland vant EM for U21-landslag i Sverige i 2009. Sami Khedira var lagkaptein, og på laget var også Manuel Neuer, Mesut Özil, Mats Hummels og Jérôme Boateng. Dessuten var EM-reservene Benedikt Höwedes og Marcel Schmelzer med.

I semifinalen ble et italiensk lag med Mario Balotelli, Ignazio Abate og Sebastian Giovinco slått 1-0, før England ble knust 4-0 i finalen.

– Trener Horst Hrubesch greide å gjøre et lag av mange gode enkeltspillere. Det samme opplever vi nå med Joachim Löw på A-landslaget, sier Khedira til DPA.

Etter Khediras storspill mot Hellas i kvartfinalen utropte Löw den 25-årige Real Madrid-spilleren til en lederskikkelse i laget.

– Han har gode lederegenskaper og positiv utstråling. Det er godt for de andre at han er der, sier Löw om Khedira, som fikk sitt gjennombrudd i laget allerede i VM for to år siden.

Han er en av mange fra U21-laget som har tatt store steg de siste årene. Neuer er blitt en av verdens beste keepere, Hummels en klassestopper og Boateng en offensiv back. Khedira peker også på utviklingen til klubbkamerat Özil, som lenge har vært en offensiv juvel.

– Mesut har de siste årene tatt spillet sitt til et nytt nivå. Han var lenge bare kunstner og tenkte utelukkende offensivt. Nå jobber han for laget, sier han.

Torsdag skal de unge tyskerne prøve å bidra til at Tyskland får en seier mot Italia også på landslagsfotballens øverste nivå.

(ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Jente (9) kontaktet av personer i grå varebil

I går ettermiddag ble en snart ti år gammel jente kontaktet av personer i en grå varebil da hun var på vei hjem fra skolen. Det bekrefter politiet.

Etter 15 år får Aksel endelig muligheten

Aksel Lund Svindal ser ikke bort fra at akillesskaden kan forlenge alpinkarrieren hans.

...

Hesteulykke-saken for retten i februar

Den mye omtalte hesteulykkesaken på Bjørkelangen, hvor en mann fra Aurskog-Høland er tiltalt for uaktsomt bildrap på Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11), skal opp i Nedre Romerike tingrett 10. til 13. februar.

– Bilen er stjålet i løpet av natta

Natt til torsdag ble det stjålet en bil fra en adresse på Fjellhamar.