...
Sami Khedira og Mesut Özil har vært med å slå Italia i et EM før. Foto: Markus Gillar, Getty Images/All Over Press/ANB

Vet hvordan Italia skal slås

Flere av spillerne spilte mot hverandre i U21-EM i 2009.

Publisert 27.06.2012 kl 09:18 Oppdatert 27.06.2012 kl 09:24

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


torsdag

28

juni

Tyskland - Italia 1 - 2

EM Sluttspill 2012 - torsdag 28. juni kl 20:45, Stadion Narodowy

Les kampreferat

Det er gjort mye ut av at Tyskland aldri har slått Italia i en turneringskamp, men fem av spillerne i Joachim Löws startoppstilling slo Italia i EM-semifinale for bare tre år siden.

Tyskland vant EM for U21-landslag i Sverige i 2009. Sami Khedira var lagkaptein, og på laget var også Manuel Neuer, Mesut Özil, Mats Hummels og Jérôme Boateng. Dessuten var EM-reservene Benedikt Höwedes og Marcel Schmelzer med.

I semifinalen ble et italiensk lag med Mario Balotelli, Ignazio Abate og Sebastian Giovinco slått 1-0, før England ble knust 4-0 i finalen.

– Trener Horst Hrubesch greide å gjøre et lag av mange gode enkeltspillere. Det samme opplever vi nå med Joachim Löw på A-landslaget, sier Khedira til DPA.

Etter Khediras storspill mot Hellas i kvartfinalen utropte Löw den 25-årige Real Madrid-spilleren til en lederskikkelse i laget.

– Han har gode lederegenskaper og positiv utstråling. Det er godt for de andre at han er der, sier Löw om Khedira, som fikk sitt gjennombrudd i laget allerede i VM for to år siden.

Han er en av mange fra U21-laget som har tatt store steg de siste årene. Neuer er blitt en av verdens beste keepere, Hummels en klassestopper og Boateng en offensiv back. Khedira peker også på utviklingen til klubbkamerat Özil, som lenge har vært en offensiv juvel.

– Mesut har de siste årene tatt spillet sitt til et nytt nivå. Han var lenge bare kunstner og tenkte utelukkende offensivt. Nå jobber han for laget, sier han.

Torsdag skal de unge tyskerne prøve å bidra til at Tyskland får en seier mot Italia også på landslagsfotballens øverste nivå.

(ANB-NTB)

På forsiden nå


Politiet stoppet lastebil, campingvogn og varebil – alle hadde samme registreringsnummer

Seks personer med utenlandsk opprinnelse sitter nå i arresten.

Kreftsyke Jeppe (7) innfridde mormorens siste ønske

Før hun døde rakk mormoren til Jeppe Nordbye Golden (7) å ønske en konsertkveld med Marcus & Martinus på barne- og ungdomsklinikken på Ahus. I dag gikk drømmen i oppfyllelse.

Endelig åpen

Et luftig skateshow markerte den offisielle åpningen av den nye skateparken i Lørenskog. Linda Ingier

...

Reagerer på OL-kongens «krigslek» ved massegravsted

Krigsveteranen Kåre Syltevik misliker sterkt at Ole Einar Bjørndalen og to av hans kamerater har lekt «krig» i Trandumskogen, der nesten 200 personer ble henrettet i løpet av okkupasjonsårene.