...

Banksjef med band

AURSKOG: Hilde Merete Øverby er best kjent for mange som assisterende banksjef i Aurskog Sparebank. Nå satser hun på musikken gjennom konkurransen Bandwagon.

Mariann Torsvik E-post
Publisert 28.06.2012 kl 22:00 Oppdatert 10.07.2012 kl 10:13

Tips en venn på e-post:


...
ALLSIDIG ARTIST: Hilde Merete Øverli har skrevet musikk og tekst, hun spiller gitar, synger og korer på låtene som nå gjør det skarpt i konkurransen Bandwagon. Foto: Privat
...
STRØMMER PÅ: Blant låtene som er påmeldt Bandwagon nylig er «Vi skiller veier» av rapperen Sneip (19) fra Jessheim. Foto: Per Stokkebryn

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger etter at jeg meldte meg på Bandwagon. Konkurransen passer egentlig perfekt inn i mine musikalske planer, sier en opprømt Hilde Øverby (45).

Det at flere hundre har vært inne og lyttet til låtene hennes, er det beste som kan skje låtskriveren fra Aurskog.

Låtene strømmer på

Bandwagon er A-pressens nasjonale musikkonkurranse, og Romerikes Blad er blant arrangørene. Fra 1. mai har amatørartister hatt mulighet til å sende inn egenkomponerte låter og det har vært stor aktivitet siste uke. Sjansen er der fremdeles. Du kan sende inn musikalske bidrag helt fram til 1. oktober.

Hilde Merete Øverbyes «River of Love» ligger på femteplass blant de mest spilte regionale låtene, en plass bak Christoffer Haugstulen fra Lørenskog. Nummer fem av mer enn hundre låter, og det til tross for at den er relativt ny på listen.

Den sist ankomne balladen hennes «Where did our love go» er også blitt godt mottatt.

Startet med gavekort

– Alt startet i det stille for noen år tilbake i en litt melankolsk periode av livet, forteller Hilde Øverby, hjemme på Finstadbru.

Hun begynte å snekre låter i skjæringspunktet mellom bluegrass, country og pop. Men det var musikk for skrivebordsskuffen i første omgang.

– Det var først i fjor høst, da jeg fikk gavekort til studio fra kjæresten min, at det hele kom ordentlig i gang. Ikke minst da jeg kom i kontakt med produsent Dagfin Hovind som har vært en viktig støttespiller og funnet gode studiomusikere.

Nå har Øverby et snes egenproduserte låter som hun ønsker å dele med publikum. Målet er å gi ut cd til høsten.

– Jeg håper også å stable på beina et turnéband, og komme meg ut på veien. Jeg grugleder meg til det. Det er utfordrende å bevege meg inn i en bransje jeg ikke kjenner, sier Øverbye.

Sugen på seier

Bandwagon er en låtkonkurranse som starter lokalt med delfinaler rundt omkring i landet, basert på publikumsstemmer og juryvurderinger For lokale vinnere fortsetter Bandwagon til en nasjonal finale under Namsos rockefestival 3. november.

Finalistene får låten si på Wimp. De kan også kjempe om Ramp-stipendet, som er innstiftet av Åge Aleksandersen, SpareBank 1 og Rock City.

– Jeg har ambisjoner om å vinne, men det er utrolig mye bra og variert musikk med, så det blir tøft, sier Hilde Øverby.

På forsiden nå


...

Politiet rykket ut med væpnede styrker etter smell fra eksospotte

Frykten for at det var skudd naboene i Fet hadde hørt førte til full utrykning. Virkeligheten var harmløs.

...
Terningkast: 4

Essensen av lokal kulturproduksjon ...

ANMELDELSE

«Trollhalen», Instruktør, manus og musikk: Turid Lisbeth Nygård. Koreografi: Mariell Berg. Lyd og lys: Morten Breifjell og Ken Dahle. Musikere: Palle Wagnberg, Eirik Berg Svela, Mariuus Andrè Olsen, Lars Frank. Skedsmo samfunnshus. Spilles også lørdag og søndag.

Slaktet laget etter «liten» seier

(Lørenskog – Manglerud Star 2-1 e.f.). Lørenskog måtte ha overtid for å slå Manglerud Star i en kamp romerikingene var langt under pari. Det var treneren den første til å innrømme.

...

Egils tegning går verden rundt

Millioner verden over klikker på Egil Nyhus' vaksinetegning. – Snålt og veldig spennende, sier avistegneren fra Jessheim.