...
Robert Mood skal lede et FN-team i Syria. Foto: ANB arkiv

Leder FN-team i Syria

Den norske generalmajoren Robert Mood skal lede teamet som om kort tid ankommer Damaskus for å diskutere utplasseringen av en observatørstyrke i Syria.

Publisert 04.04.2012 kl 09:37 Oppdatert 04.04.2012 kl 09:39

Tips en venn på e-post:

FNs og Den arabiske ligas spesialutsending Kofi Annan skal ha samtaler med Mood i Genève onsdag, opplyser Annans talsmann Ahmad Fawzi til Reuters sent tirsdag kveld.

Mood, som tidligere var generalinspektør for Hæren, var i to år fram til februar 2011 sjef for FNs observatørkorps i Midtøsten UNTSO.

Som et ledd i Annans sekspunkts fredsplan for å stanse kampene i Syria forbereder FN en fredsbevarende styrke som skal overvåke en våpenhvile i landet.

Under ledelse av Mood skal delegasjonen, som ifølge Fawzi etter planen skal være på plass i Damaskus i løpet av de neste to døgnene, drøfte muligheten for utplassering av mellom 150 og 200 ubevæpnede FN-folk. En slik utplassering krever en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd.

Den syriske regjeringen har lovet at den vil stanse forflytningene av sine styrker og bruken av tunge våpen fra 10. april. Samtidig skal regjeringssoldater trekkes ut av befolkede områder. Som motytelse krever den at opprørerne stanser all bruk av våpen senest 48 timer etter dette.

Men ifølge aktivister fra opposisjonen bombarderte syriske styrker to byer tirsdag i et forsøk på å svekke opprørsstyrkene innen fristen neste uke.

Tallet på døde i konflikten, som har rast siden mars i fjor, er ifølge FNs beregninger nå oppe i over 9.000. (ANB-NTB-Reuters)

På forsiden nå


...

Norge flommer over av tilfeldige særavgifter

Frp: – Det har gått inflasjon fra Ap i å innføre ulike avgifter.

Akkurat nå!

...

Politiet tror kriminelle i blå bil er på tyveriraid

Tips oss: Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Kan ha slått til tre steder på kort tid. Politiet er på jakt etter det som muligens er en eldre blå Volvo. Ber om hjelp fra publikum.

...

Berland krever svar etter rystende RB-sak

Skolesaken i Skedsmo om 14-åringen som ikke kan lese og skrive, får nå også sitt første politiske etterspill.