...
Robert Mood skal lede et FN-team i Syria. Foto: ANB arkiv

Leder FN-team i Syria

Den norske generalmajoren Robert Mood skal lede teamet som om kort tid ankommer Damaskus for å diskutere utplasseringen av en observatørstyrke i Syria.

Publisert 04.04.2012 kl 09:37 Oppdatert 04.04.2012 kl 09:39

Tips en venn på e-post:

FNs og Den arabiske ligas spesialutsending Kofi Annan skal ha samtaler med Mood i Genève onsdag, opplyser Annans talsmann Ahmad Fawzi til Reuters sent tirsdag kveld.

Mood, som tidligere var generalinspektør for Hæren, var i to år fram til februar 2011 sjef for FNs observatørkorps i Midtøsten UNTSO.

Som et ledd i Annans sekspunkts fredsplan for å stanse kampene i Syria forbereder FN en fredsbevarende styrke som skal overvåke en våpenhvile i landet.

Under ledelse av Mood skal delegasjonen, som ifølge Fawzi etter planen skal være på plass i Damaskus i løpet av de neste to døgnene, drøfte muligheten for utplassering av mellom 150 og 200 ubevæpnede FN-folk. En slik utplassering krever en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd.

Den syriske regjeringen har lovet at den vil stanse forflytningene av sine styrker og bruken av tunge våpen fra 10. april. Samtidig skal regjeringssoldater trekkes ut av befolkede områder. Som motytelse krever den at opprørerne stanser all bruk av våpen senest 48 timer etter dette.

Men ifølge aktivister fra opposisjonen bombarderte syriske styrker to byer tirsdag i et forsøk på å svekke opprørsstyrkene innen fristen neste uke.

Tallet på døde i konflikten, som har rast siden mars i fjor, er ifølge FNs beregninger nå oppe i over 9.000. (ANB-NTB-Reuters)

På forsiden nå


...

Bussjåfør i rute tatt for promillekjøring

Tips oss: Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Et tips førte til at politiet valgte å kontrollere en bussjåfør i rute fra Gardermoen til Jessheim. Sjåføren hadde ifølge politiet en promille på over 0.5.

...

Mani Hussaini innstilt som ny AUF-leder

Valgkomiteen har innstilt Mani Hussaini som ny AUF-leder etter Eskil Pedersen, melder NTB.

Hoppet seg til topps

...

Fredrik Pettersen fra Rasta knipset stedøtrene Amanda og Ievas luftige svev en solskinnsdag på Hovedøya. Det bragte hobbyfotografen helt til topps i ukas fotokonkurranse.

...

– All skitten bare rant rett av

«Hah!» – Slik gjør du det.