...
Ihler fortalte da han vitnet i retten at han fra langt hold så en person ble skutt på Utøya. Han visste ikke da om dette var med ekte våpen eller for eksempel med paintballgevær. Foto: Vidar Ruud, ANB

Fortalte om flukten

Bjørn Ihler fortalte i Oslo tingrett onsdag om hvordan han forsøkte å få små to gutter i sikkerhet på Utøya.

Publisert 09.05.2012 kl 18:19 Oppdatert 09.05.2012 kl 19:15

Tips en venn på e-post:Ihler fortalte da han vitnet i retten at han fra langt hold så en person ble skutt på Utøya. Han visste ikke da om dette var med ekte våpen eller for eksempel med paintballgevær. På flukt fra Anders Behring Breivik møtte Ihler sønnen til leirvakt Trond Berntsen.

– Vi bestemte oss for å gjemme oss på oversiden av pumpehuset, og vi kommuniserte med miming og håndtegn. Gutten hadde panikk, men jeg tror han skjønte situasjonen og at vi måtte være stille. På et tidspunkt lå jeg på ham og holdt ham i ro så han ikke skulle få panikk, fortalte Ihler i retten.

Da en stor gruppe mennesker kom løpende gjennom skogen, ble det til at Ihler sammen med flere andre tok hånd om den unge sønnen til Rune Havdal, den andre av vaktene som ble drept på øya.

– På et tidspunkt måtte vi forlate Kjærlighetsstien, for det lå en haug med folk som var skutt der. Både jeg og guttene så klart hva som var skjedd, fortalte Ihler.

Da Ihler kom til sørspissen av øya, møtte han Breivik i politiuniform.

– Da jeg så at han løftet geværet, kastet jeg meg i vannet. Jeg mistet oversikten over guttene, forklarte Ihler.

Han klarte å holde seg skjult ved å svømme inn under busker, der han igjen fant guttene. Den ene av dem sa «Han sparte meg!», fortsatte Ihler, som noe senere møtte det han omtaler som «en ekte politimann», som fortalte at «Gærningen er tatt».

Han har siden møtt de to guttene igjen, og ga i retten uttrykk for at han tror det går bra med dem. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Kjørte av veien etter å ha drukket én liter vin

En dame er pågreper for å ha kjørt av veien påvirket av alkohol.

LSKs administrasjon med mistillit mot klubbstyret

En fulltallig LSK-administrasjon uttrykker mistillit til klubbens styre i et brev som er sendt leder Heidi Scheie fredag ettermiddag.

– Brua stenges på grunn av flom

Leirsund bru, som går over elva Leira, blir stengt fra klokken 21.00 fredag kveld.

Ligger ute i regnvær og vind for å kapre drømmeboligen

Nesten to døgn før salgsstart var Kari Jessen på plass utenfor meglerkontoret for å sikre seg drømmehuset.