...
Foto: Varfjell, Fredrik

– Dette er en terroraksjon

Politiets innsatsleder Thor Langli fra Jessheim forklarte seg om synet som møtte politiet 22. juli.

Rune Bernhus
Rune Bernhus Profil E-post
Karoline Carlsen
Karoline Carlsen Profil E-post
Brede Høgseth Wardrum
Brede Høgseth Wardrum Profil E-post
Publisert 24.04.2012 kl 11:25 Oppdatert 24.04.2012 kl 13:45

Tips en venn på e-post:Politioverbetjent Thor Langli fra Jessheim var alene på jobb som innsatsleder da bomben smalt i regjeringskvartalet den 22. juli.

Politimannen hadde var på vei inn på kontoret sitt i Grønlandsleire da han hørte eksplosjonen.

Det tok ikke lang tid før innsatslederen var på plass utenfor regjeringsbygget, og omfanget av bomben var et faktum.

Varslet terroraksjonen

– Jeg så at ambulansen allerede var i full gang med intensiv innsats. Området var dekket med vrakgods og jeg ga en situasjonsrapport til operasjonssentralen om det jeg så av skader på materiell og personell.

Langli ga også en klar beskjed til sine kollegaer som var på vei til katastrofeområdet.

– Jeg sa at dette var en terrorhandlig. Det for at patruljer som var på vei inn skulle vite hva vi stod overfor, fortalte Langli.

Trakk styrkene ut

Som ansvarlig for politistyrkene på stedet måtte Jessheim-mannen ta flere vanskelige avgjørelser.

En av dem kom etter at det kom melding om at det var funnet ytterligere to bomber. Langli ba om en rask redegjørelse på dette, men ettersom tiden gikk besluttet han til slutt å trekke ut redningsmannskapene.

– Det var et stort dilemma. Redningsarbeidet var i gang og det var mange skadde. Men hvis det medførte riktighet måtte jeg trekke redningsfolket ut. Til slutt beordret jeg alt redningspersonell ut.

Kort tid etterpå kom imidlertid tilbakemeldingen om hvor informasjonen om de to bombene. Det viste seg å komme via mange ulike kilder, uten at noen visste hvem som var den opprinnelige melderen.

– Da sendte jeg redningsmannskapet tilbake. De alvorligst skadde var allerede kjørt bort før dette så det skal ikke ha fått noen helsemessige konsekvenser.

Takket for innsatsen

Flere ganger under sin vitneforklaring gjentok Langli hvor stor og god innsats samtlige nødenheter gjorde i etterkant av bomben i regjeringskvartalet.

– Jeg vil rette en stor takk til alle som gjorde en formidabel innsats denne dagen, sa politioverbetjenten fra vitneboksen.

I tillegg til å rose sine egne, var Langli også imponert over innsatsen til de sivile som tilfeldig befant seg i området etter eksplosjonen.

Saken oppdateres!

På forsiden nå


Jente (10) alvorlig skadd etter kollisjon på E6

Tips oss: Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

To mindreårige barn er skadet etter at to biler kolliderte på E6 i Ullensaker. Motorveien var helt stengt, men er nå åpnet igjen.

...

Ga bort et stort lass med leker

Norskproduserte viltfangere for lastebiler har slått godt an i mange land for Hypro AS. Det resulterte i et gigantlass med leker til kreftsyke barn.

...

Feil i halvparten av personallistene

Skattemyndighetens mistanke om en betydelig svart økonomi blant restauranter, frisører og bilpleiere er styrket.

...

«Jeg handlet på instinkt og hadde ikke tid til å tenke. Jeg tror erfaringen min reddet livet vårt.»

Drosjebilen hans lå knust etter møtet med den flygende konteineren. Sjåføren bærer likevel ikke nag til den andre sjåføren.